Trafostanica u Velikoj Župi uskoro pod krovom

Prijepolje – Trafostanica snage 35 kW, koja je početkom maja počela da se gradi u Velikoj Župi, kod Prijepolje dobija svoje obrise. Građevinski radovi u punom jeku su, a objekat će biti ukrovljen već tokom jeseni. Investicija vredna 250 miliona dinara finansira se iz republičke kase, radove izvodi beogradska firma Montprojekt.

Radovi na izgradnji trafostanice u punom jeku, foto: PP Media Prijepolje

Žitelji velikog dela prijepoljske opštine, nakon svake veće kiše, a naročito u zimskom periodu i velikog snega, ostajali su bez struje. Pored domaćinstava, zbog nestanka električne energije štetu je trpela i privreda. Izgradnja nove trafostanice u Veliko Župi, promeniće ovu sliku. Predsednik opštine Drago Popadić, u maju je istakao da je ovo kapitalni projekat i investicija koju je još pre dve godine obećao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

– Ubrzali smo malo stvari, radovi su krenuli i rok za njihov završetak je 18 meseci, ali mi se nadamo da će to biti već decembar mesec, da sledeću godinu imamo rasterećenu mrežu i normalno snabdevanje električnom energijom – kazao je tada medijima Popadić.

Foto: PP Media Prijepolje

A sudeći prema stanju na terenu, njegova nadanja će se obistiniti, iako je rok za završetak radova septembar naredne godine, objekat bi trebalo da bude ukrovljen pre prvih kišovitih dana.

Predsednik Saveta mesne zajednice Velika Župa, Samed Jusović, naveo je da je izgradnja trafostanice istorijski projekat za meštane i privrednike .

– Izgradnjom trafostanice biće rešeni decenijski problemi žitelja Velike Župe, ali i velikog dela naše opštine – zadovoljno ističe Jusović.

Pored izgradnje trafostanice, radnici prijepoljske Elektrodistribucije letnji period iskoristili su da rade na zameni niskonaponske elektro mreže u gotovo svakoj mesnoj zajednici.

PP Media