U Zavičajnom muzeju u Priboju otvorena izložba Naila Ćelovića

Priboj – U Galeriji Zavičajnog muzeja u Priboju sinoć je otvorena izložba slika i crteža akademskog slikara Naila Ćelovića, Pribojca, koji živi i stvara u Holandiji.

Foto: Opština Priboj

Nail je osnovnu i srednju školu pohađao je u Priboju, likovnu akademiju u Sarajevu, gde je završio i postdiplomske studije. Do sada je izlagao u brojnim zemljama Evrope i sveta, od Amerike, preko Nemačke i Belgije, do Češke i Turske, kao i zemljama bivše Jugoslavije.

Iako već dugo živi i stvara u Holandiji Nailu Ćeloviću,i posle 44 godine, ozbiljnog i predanog rada, zavičaj je još uvek stvaralačka inspiracija.

Pre odlaska na studije Nail Ćelović je u svom Priboju ostvario veliki broj radova u različitim likovnim tehnikama, od crteža i akvarela, do tempera i uljanih boja, koje je navećim delom i poklonio ovoj kulturnoj ustanovi. Oni sada čine treći legat Zavičajnog muzeja u ovom gradu.

Otvaranje izložbe upotpunila je Nailova supruga Abida, takođe umetnica, koja, kako kaže, ne slika, ali peva dok njen surpug slika, a muzička inspiracija je trenutna, i zavisi od dela koje posmatra.

Izložba slika i crteža akademskog slikara Naila Ćelovića, u Galeriji Zavičajnog muzeja u Priboju, do 16.septembra.

PP Media