Trafostanica u Vinickoj uskoro pod naponom

Prijepolje – Dobra saradnja lokalne samouprave, predstavnika Elektrodistribucije i Ministarstva rudarstva i energetike je na konkretnom primeru trafostanice u Vinickoj dala do znanja da zajednički može mnogo više da se uradi.

Foto: Opština Prijepolje

Po prvi put u Prijepolju su izdati lokacijski uslovi i Rešenje o odobrenju izvođenja radova na izgradnji objekta: Priključni kablovski vodovi 35 kV za TS 35/10 kV „Velika Župa“ i rasplet kablovkih vodovi 10 kV iz TS 35/10 kV „Velika Župa“ za samo 5 dana, što je bio preduslov da se trafostanica stavi pod napon i pre roka.

Završetkom izgradnje trafostanice u Vinickoj 35/10kV obezbediće se sigurnije i pouzdanije napajanje električnom energijom, kao i mogućnost priključenja novih kupaca na elektroenergetski sistem.

– U razgovoru sa ključnim ljudima Elektrodistribucije dogovena su dalja ulaganja u elektromrežu u Opštini Prijepolje – navedeno je iz Opštinske uprave.

Foto: Opština Prijepolje

Inače, Elektrodistribuciju u Prijepolju nedavno su posetili generalni direktor EPS-a Bojan Atlagić i direktor ogranka Elektrodistribucije Užice Dejan Filipović. Na sastanku sa direktorom prijepoljske Elektrodistribucije Aleksandrom Varaklićem i članom Privremenog organa opštine Prijepolje Dragom Popadićem, dogovorena su nova ulaganja u elektroenergetsku mrežu grada na Limu.

PP Media