Traže se popisivači – Republički zavod za statistiku uputio javni poziv svim građanima da se prijave za posao popisivača

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Republički zavod za statistiku upućuje javni poziv svim zainteresovanim građanima da se prijave za posao popisivača u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. (u daljem tekstu: Popis), koji se sprovodi u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Ilustracija

Zainteresovanih građana se mogu prijaviti isključivo popunjavanjem elektronske prijave na sajtovima Republičkog zavoda za statistiku: stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.

Zadaci popisivača:

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka i da obiđu teren sa instruktorom. Od 1. do 31. oktobra dužni su da popišu sve jedinice popisa (stanove, domaćinstva i lica), na teritoriji koja im je dodeljena, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Period angažovanja popisivača

od 23. septembra do 31. oktobra 2022. godine

Napomena: u vreme obilaska terena pred popis i tokom terenske realizacije popisa, preraspodela radnog vremena vrši se u skladu sa Planom aktivnosti i može uključivati i rad vikendom.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni:

►                                                                  državljanstvo Republike Srbije;

►                                                                  prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji;

►                                                                  najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave;

►                                                                  stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje;

►                                                                  da kandidat nije osuđivan, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni:

►                                                                  poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) – predviđeno je testiranje kandidata;

►                                                                  mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Sa izabranim kandidatima zaključuje se:

–                                                                      Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili

–                                                                      Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca)

VAŽNA NAPOMENA: Zavod nije odgovoran za eventualni gubitak prava radno angažovanog lica do kog može doći usled promene njegovog radnopravnog statusa i ostvarivanja naknade za rad (npr.: obustavljanje isplate porodične penzije, naknade za slučaj nezaposlenosti i sl.). 

Rang-lista kandidata koji se pozivaju na predaju dokumentacije i testiranje objavljuje se 10. avgusta 2022. godine na sajtovima Zavoda (stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs).

PP Media