Trgovci uveli ograničenja za kupovinu

Jedan trgovinski lanac ograničio je kupovinu crnog luka po potrošaču na 2,5 kilograma. Kako “Novosti” saznaju, ovog artikla će biti dovoljno za naše građane, jer se proizvodi u Srbiji. Može se desiti da ga trenutno nema na rafovima u nekim radnjama, ali samo zbog vremena koje je potrebno da bi se dopremio iz magacina.

Kako “Novosti” saznaju, do povećane potražnje u velikim trgovinskim lancima za crnim i belim lukom došlo je zbog zatvaranja zelenih i kvantaških pijaca širom Srbije. Sada se tu nabavlja roba za manje prodavnice.

– Mali trgovci su sada pohrlili u hipermarkete da bi snabdeli svoje radnje – navodi naš izvor.

Međutim, trgovci očekuju teškoće u snabdevanju belim lukom koji na naše tržište stiže iz uvoza, ali naglašavaju da će se naći rešenje. Poznavaoci prilika objašnjavaju za naš list da ne postoji problem sa nedostatkom ove robe u svetu, nego sa nabavkom koja je otežana zbog krize.

– Tom namirnicom se i Srbija i druge države snabdevaju iz Kine – navodi naš sagovornik. – Problem je transport i traže se alternative. Egipat je veliki proizvođač belog luka i očekuje se da će se snabdevanje nastaviti sa tog tržišta. Bilo bi nam mnogo lakše da luk možemo da nabavljamo iz Nemačke, ali su oni doneli odluku o zabrani izvoza tog artikla.

Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *