Turističke organizacije Prijepolje i Zlatar učestvovale na šestoj Turističkoj konferenciji “Zapadna Srbija” u Mokroj Gori

Prijepolje/Zlatar/Mokra Gora – Turističke organizacije Prijepolje i Zlatar učestvovale su na šestoj Turističkoj konferenciji “Zapadna Srbija” koja je održana 6. i 7. decembra, u jednom od najboljih svetskih turističkih sela, Mokroj Gori.

Foto: A.Rovčanin

Godinama konferencija okuplja turističku struku kako bi se sumirali godišnji rezultati, kao i da se predstave dalji planovi za razvoj turizma regije Zapadna Srbija kao jedne od najprosperitetnijih turističkih regija Srbije.

Foto: A.Rovčanin

Ovogodišnja konferencija okupila je veliki broj turističkih poslenika iz turističke regije Zapadna Srbija ali isto tako iz čitave zemlje i regiona. Među panelistima, koji su se obratiti tursitičkim radnicima tokom dvodnevnog druženja u Mokroj Gori su Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Umaga, dr Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA i ali brojni drugi stručnjaci u oblasti turizma.

Foto: A.Rovčanin

Ovaj uspešno organizovan događaj u oblasti turizma sadržao je značajne i aktuelne teme, od strateškog planiranja, programa razvoja turizma regije Zapadna Srbije, primera dobre prakse do uloge medija u promociji turističke destinacije.

Region Zapadne Srbije se može pohvaliti obiljem turističkih atrakcija, kulturno-istorijskih spomenika i zaštićenih prirodnih predela i kao takav se predstavlja kao jedan od lidera na turističkoj karti Srbije i zemalja okruženja. Unapređenju turizma i promociji cele regije, najviše doprinosi rad Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

PP Media