U Priboju raspisan tender za besplatne linije u javnom prevozu

Priboj – Opština Priboj uvodi novinu u javnom prevozu putnika – besplatne autobuske linije. Na bazi potreba građana i ekonomske računice, biće uvedene određene besplatne linije na području Opštine, tamo gde je moguć autobuski prevoz.

Besplatan prevoz za žitelje Priboja, foto: Opština Priboj

Linije su prilagođene učenicima, radnicima, žiteljima pribojskih sela, penzionerima za zdravstvene usluge, odnosno svim građanima opštine Priboj. Besplane linije, na osnovu potreba građana, predložila je opštinska Кomisija, koja i zdržava pravo, da na osnovu kasnijih predloga i sugestija i putnika i prevoznika, može izvršiti manje korekcije na pojedinim linijama.

Na ovaj način biće vraćen i određen broj nekadašnjih autobuskih linija,pogotovu prema pribojskim selima,koje su prestale da funkcionišu, zbog rentabilnosti,odnosno nedovoljnog broja putnika.

Sredstva za besplatne linije, opština Priboj planirala je u svom budžetu, koja je inače do sada, kao i sve lokalne saouprave, imala zakonsku obavezu da finansira prevoz učenika osnovnih škola, a značajna sredstva izdvajana su i za besplatan prevoz penzionera preko 65 godina. Pored njih, na ovaj način, besplatan prevoz imaće i svi ostali građani, ito na najfrekfentnijim linijama, a sve će biti finansirano iz zajedničke kase – budžeta opštine.

Na osnovu zaključka Opštinskog veća, od kraja septembra, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, potpisao je Odluku o pokretanju postupka javne nabavke, koja je ćetrajati 25 dana, i ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, besplatan javni prevoz na određenim linijama u opštini Priboj, mogao bi da startuje krajem tekuće, ili najkasnije početkom naredne godine.

PP Media