Turistički radnici očistili vidikovac na Sokolici od smeća

Izgradnjom vidikovca na Sokolici Prijepoljci, a i turisti koji pohode ovaj kraj, dobili su priliku da sa tog mesta posmatraju sve lepote grada na Limu. Pogled sa vidikovca puca i ka nekim od najlepših planina u Srbiji – Zlataru, Zlatiboru, Jadovniku. Međutim neogdovorni pojedinaci, nakon uživanja u prirodi iza sebe ostavljaju ogromne količine smeća, što predstavlja negativan utisak i stvara ružnu sliku kod istinskih ljubitelja prirode. Pivske flaše, plastične kese, ostaci roštilja samo su deo smeća koje gotovo da je zatrpalo vidikovac.

Turistički radnici očistili vidikovac na Sokolici od smeća foto: www.ppmedia.rs

Radnici Turističke organizacije Prijepolje i Turističke agencije “Travel point” zasukali su rukave i očistili jedno od omiljenih prijepoljskih izletišta. Sakupljeno je dosta smeća i napunjeno nekoliko kesa otpadom, koje je bilo razbacano oko samog vidikovca. Turistički uposlenici apeluju na sve putnike namernike koji odlaze na Sokolicu da ne ostavljaju otpad iza sebe.

Smeće rastureno na sve strane, foto: www.ppmedia.rs

Uređenjem vidikovca i izgradnjom kamene podloge i nastrešnice sa klupom na nadmorskoj visini od 680 metara Prijepolje je svrstalo u gradove gde vidikovci obogaćuju turističku ponudu.

Sakupljena otpad koja je ružila prilaz vidikovcu foto www.ppmedia.rs

Projekat izgradnje vidikovca na Sokolici, koji je završen krajem 2016. godine iznosio je  1,1 milion dinara. Opština Prijepolje učestvovala je sa 350 000 dinara, a ostatak sredstava obezbedilo je Ministratvo trgovine, turizma i telekomunikacija preko projekta Turističke organizacije regije Zapadna Srbija „Izgradnja i opremanje deset vidikovaca“.

PP Media

One thought on “Turistički radnici očistili vidikovac na Sokolici od smeća

  • Objektivan

    on

    Bruka i sramota za sve posetioce. Dobro bi bilo kada bi na vidikovac pored kesa i rostilja poneli i malo pravog kucnog vaspitanja i iza sebe pocistili sav otpad. Medjutim, odgovornost imaju i nadlezni lokalni organi jer nigde gde se okupljaju turisti i putnici prolaznici nisu postavili kontejnere i kante za otpatke. Cist primer nebrige nadleznih organa je i Drzavni put od Bistrice do Barskog mosta gde na prosirenjima na kojima turisti prave pauze nema ni kanti ni kontejnera za otpatke. Zbog toga nam je ruglo pored puta a Prijepolje je postalo bas prljava opština u svakom pogledu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *