Turska donira uređaj za laparaskopiju bolnici u Priboju

Priboj – Vlada Republike Turske doniraće Opštoj bolnici u Priboju uređaj za laparoskopiju vredan više od 100 hiljada evra. Ova donacija, biće realizovana u skladu sa sporazumom između dve zemlje, Turske i Srbije, kao znak prijateljstva i dobre volje. Sporazum je potpisan u Ankari,  krajem decembra prošle godine. Uređaj će uskoro biti dopremljen u Priboj, najavljuju iz lokalne samouprave grada na Limu.

Turska obezbedila vrednu donaciju pribojskom zdravstvu, foto: PP Media

Moderan uređaj, kada bude dopremljen u pribojsku bolnicu, omogućiće izvođenje laparaskopskih operacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi i olakšati rad hirurzima. Vredna donacija ugovorena je nedavno na sastanku lokanog rukovodstva sa turskim konzulom u Novom Pazaru i posredovanje Rasima Ljajića.

– O potrebama Opšte bolnice, za dobijanje uređeja za laparaskopiju upoznali smo na sastanku u Novom Pazaru konzula Bašara Basola, koji je obećao da će naš zahtev vrlo brzo biti ispunjen – kazala je savetnica predsednika opštine Priboj Edina Redžović i iskazala zahvalnost donatoru.

Edina Redžović , dr Jasminkko Toskić i Miralem Gogalić, foto: PP Media

Član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo dr Jasminko Toskić, naveo je da će dobijena aparatura, kada bude u funkciji, značajno unaprediti rad hirurga, koji su ukazali na potrebu i značaj za dobijanje uređaja koji će omogućiti izvođenje laparaskopskih operacija.

Ovo nije prva donacija koja iz Turske stiže pribojskom zdravstvu.

– Vlada Turske preko TIKE finansirala je nabavku sanitetskog vozila, digitalnog rengena i ultrazvučnog aparata, dok su  brojne humanitarne organizacije tokom početka pandemije covida 19 isporučile kontigent humanitarne pomoći – kazao je pomoćnik predsednika opštine Miralem Gogalić.

Vlada Srbije finansiraće kompletnu rekonstrukciju Doma zdravlja i Opšte bolnice, a biće sanirana i saobraćajnica koja vodi prema ovim zdravstvenim ustanovama, čime će Priboj postepeno postati centar zdravstva na ovom području.

PP Media