U Austriji održan Prvi forum srpske dijaspore, poseban gost foruma Radosav Vasiljević

U prostorijama kluba “Knez Lazar” u Gmundenu u Austriji održan je Prvi forum srpske dijaspore u organizaciji Pokreta rodoljuba otadžbine i dijaspore – ROD, koji je prema rečima osnivača nastao na temeljima Skupštine dijaspore. Učestvovali su delegati iz Austrije,Francuske, Britanije, Danske, Slovačke, predstavnik Republike Srpske u Austriji, predsednik Saveza Srba Austrije, predstavnici austrijskih političkih partija, srpskih zajednica Gornje i Donje Austrije, Salcburga i klubova.

Poseban gost foruma bio je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, koji je prezentovao investicioni i turistički potencijal svog regiona. Naveo je konkretne primere pomoći investitorima, što je oduševilo okupljene koji su izrazili želju da posete tu opštinu.  Privrednici iz dijaspore iskazali su interesovanje prema Zlataru, koji je izuzetno privlačna turistička destinacija. Najveći aplauz Vasiljević je dobio kad je rekao da porodicama izdvajaju od 100.000 čakdo 500.000 dinara za svako novorođeno dete.

Cilj foruma i Pokreta ROD je da pokrene sve rodoljube izrasejanja i otadžbine, da ujedine demografsku i ekonomsku snagu srpstva,izbrišu razlike i nesuglasice i na pijedestal otadžbine stave sve resurse iznanja radi odbrane nacionalnih interesa. Mnogi učesnici su naveli da državne institucije nemaju dovoljno sluha za potrebe rasejanja i da je cilj Pokreta ROD da se to promeni.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *