U Jasenovu otvoren Centar za obuku interventne jedinice

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je otvaranju Centra za obuku interventne jedinice policije u Jasenovu, kao i šalterske jedinice upravnih poslova u ovom mestu kod Nove Varoši u kome će oko 3.000 meštana ovog kraja, moći da izvade lična dokumenta.

„Povod našeg boravka u Jasenovu je nekoliko lepih stvari koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova uradilo i to pre svega otvaranje novog Centra za obuku interventnih jednica policije, koji će omogućiti da one budu efikasnije u svakodnevnoj zaštiti građana. Verujem da će policijski službenici koji se u ovom Centru budu obučavali biti još profesionalniji i da će svojim radom doprineti da policija odgovori na sve bezbednosne izazove savremenog sveta“, rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da je ovaj Centar za obuku opremljen po najvišim standardima i da može da primi do 200 pripadnika interventnih jedinica. Tokom posete Jasenovu ministar Stefanović obišao je i strelište na kome će pripadnici policije uvežbavati gađanje iz različitih vrsta oružja. Prilikom ceremonije svečanog otvaranja ministar se zahvalio opštini Nova Varoš, preduzećima „Srbija šume“ i „Putevi Zlatar“ na pomoći koju su pružili u realizaciji ovog projekta.

Govoreći o novootvorenoj šalterskoj jedinici za upravne poslove Stefanović je istakao da će oko 3.000 meštana koji žive na ovom području moći da izvade lične karte, pasoše i vozačke dozvole.

Nebojša Stefanović i Radosav Vasiljević u obilasku prostorija Centra za obuku interventne jedinice u Jaesnovu


„Druga veoma značajna stvar za Jasenovo jeste i činjenica da smo ovde otvorili posebnu jedinicu za upravne poslove i da građani iz 12 sela sa ovog područja više neće morati da idu po 30-40 kilometara da bi izvadili lična dokumenta. Sada će to moći da obave ovde, na jednom mestu i da sebi uštede put i vreme“, rekao je Stefanović.

Ministar je ukazao da se na ovaj način pokazuje briga o građanima i istakao da državna uprava mora biti njima na usluzi.
PP Media