U kakvom se stanju nalazi sport u Prijepolju pokazala je Skupština sportskog saveza

Sportski savez Prijepolja juče je dobio novo rukovodstvo. Na vanrednoj sednici Skupštine sportskog saveza opštine Prijepolje razrešen je dužnosti predsednik saveza Ilija Andrejić a na njegovo mesto izabran je Denijal Mezildžić, predsednik Odbojkaškog kluba „Putevi Trendteks“. Da se sport u Prijepolju nalazi na izuzetno niskim granama pokazala je jučerasnja vanredna sednica Sportskog saveza ove opštine, u pojedinim momentima stekao se utisak da će doći do incidenta i fizičkog kontakta, međutim ipak je donekle razum preovladao.

Skupština sportskog saveza Prijepolja

Skupština sportskog saveza Prijepolja


Nakon petočasovne rasprave za predsednika saveza izabran je Denijal Mezildžić koji je odabrao saradnike i u Upravni odbor imenovao Dejana Ćubića, Rijada Muškića, Igora Golubovića, Vladimira Malešića, Mikicu Tomaševića i Eldara Lisicu.
Inače, od 26 članova Sporskog saveza sastanku je prisustvovalo 24, a novi predsednik i Upravni odbor izabran je većinom glasova.
Bivši predsednik Sportskog saveza Ilija Andrejić smatra da su razlozi za smenu samo paravan, a da smena ima političku pozadinu i za cilj preuzimanje radnih mesta. Za njegovu smenu je glasalo 13 članica od 24 sa pravom glasa dok je 5 bilo protiv.
Sportski savez Prijepolje

Sportski savez Prijepolje


Novi predsednik Sportskog saveza Prijepolja Denijal Mezildžić je već 16 godina aktivan u OK „Putevi Trendteks“, 2010. godine je proglašen za najboljeg sportskog radnika Prijepolja. On je takođe bio aktivan trener u kampovima mlađih kategorija selekcija Srbije od 1999 – 2001. godine i delegat na Skupštini odbojkaškog saveza Srbije.
Nakon svega onog što smo juče imali priliku da vidimo, ljubitelje sporta u Prijepolju ne treba da čudi to što se klubovi iz ove opštine takmiče uglavnom u najnižim rangovima takmičenja. Po svemu sudeći tako će i ostati u narednom periodu bez obzira na to što se iz opštinske kase za finansiranje klubova izdvajaju izuzetno velika sredsta, koja uglavnom završavaju u džepovima vlasnika kluba “na ovaj ili onaj način” .
PP Media