Prijepoljka predstavlja Srbiju na 12. Internacionalnim susretima umetnika u Istanbulu

U periodu od 23. septembra do 2. oktobra 2016. godine u Turskoj održavaju se “12 Internacionalni susreti umetnika”,na ovoj prestižnoj manifestaciji učestvovaće i prijepoljka Admira Mostarac koja se bavi ručnom izradom nakita vrhunskog kvaliteta. Ovaj festivalu umetnika, posvećen je umetnicima koji se bave ručnim radovima.

Admira Mostarac prestavlja Srbiju na 12. Internacionalnim susretima umetnika u Turskoj

Admira Mostarac prestavlja Srbiju na 12. Internacionalnim susretima umetnika u Turskoj


Internacionalni susreti umetnika održavaju se 12. put po redu, pod pokroviteljstvom opštine Pendik / Istanbul i u organizaciji opštine Pendik / Istanbul i Centra za kulturu te opštine. Na ovogodišnjim susetima učestvuje 51 umetnik iz 24 zemalja sveta. Pored Italije, Portugala, Meksika, Indonezije, Indije, Azerbejdžana, Ukrajine, Malezije, Severne Koreje i drugih zastupljene su i zemlje iz našeg regiona kao što su Bosna i Hercegovina, Makedonija i Republika Srbija čija je Admira jedina predstavnica.
Ručno proizveden nakit Admire Mostarac

Ručno proizveden nakit Admire Mostarac


Naime, već oko dve godine se veoma uspešno bavim ručnom izradom nakita i učestvovala sam na sajmovima ručnih radova u našoj opštini kao i susednim gradovima. Na pomenutom Festivalu izlagaću svoje radove ali i neke od radova mojih koleginica iz Prijepolja koje se takođe bave ručnim radovima, a koje na neki način prezentuju tradiciju, kulturu i stvaralaštvo opštine iz koje dolazim, ističe Admira Mostarac.
PP Media