U Novoj Varoši održan drugi protest Jedan od pet miliona

Protest građana „1 od 5 miliona”, na kojem je zatražena promena republičke vlasti i sistema, održan je drugi put u Novoj Varoši.

Drugi protesni skup Jedan od pet miliona održan u Novoj Varoši, foto: www.ppmedia.rs

Okupljenim građanima, ispred zgrade Opštinske uprave obratili su se član Demokratske stranke Srđan Milivojević i predsednik Levice Srbije i jedan od lidera SZS Borko Stefanović.

Milivojević je kazao da je od svog dede Božidara, narodnog heroja, slušao o lepotama Zlatara i Nove Varoši, te da mu je on rekao da je to mesto gde se sokoli legu – gde planina svetli obasjana Karađorđevim zvezdama iskovanim u bojevima za slobodu. On j e naveo i da Aleksandar Vučić ne zna gde je Nova Varoš i da on ne dolazi u gnezdo sokolova.

Srđan Milivojević, foto: www.ppmedia.rs

– Visoka je Zlatar planina, dubok je kanjon Uvca, on je veliki Despot postavio ovde male Despote, male Vučiće da vladaju u njegovo ime. Nova Varoš je poznata po beloglavom supu a ne po golubovima preletačevićima i prevrtačevićima, koji su seli u fotelju – kazao je između ostalog Srđan Milivojević.

Predsednik Levice Srbije, Borko Stefanović osvrnuo se na sednicu koju je u ponedeljak održalo Predsedništva naprednjaka, koje je kako je on naveo, tvrdilo pazar kako da izađe na izbore bez slobodnih medija i sa nameštenim biračkim spiskovima, ne bi li ukrali još deset godina budućnosti.

– Tvrdeći Pazar, kaže predsednik Vučić svi su bili za izbore, ja sam bio uzdržan. Jer, on se kao eto stidi da izađe na izbore, koje je unapred namestio sa medijima koji su zarobljeni, sa situacijom u državi koja je na ivici međusobnog sukoba, gde huška narod da se kolje međusobno, što mu nećemo dozvoliti. I zato mu iz Nove Varoši poručujemo, slobodno junačino ako smeš raspiši vanredne izbore da te vidimo, one nameštene sa zarobljenim medijima ako hoceš da ubrzaš svoj pad, slobodno raspiši te vanredne izbore – istakao je između ostalog Stefanović.

Borko Stefanović predsednik Levice Srbije i jedan od lidera SZS, foto: www.ppmedia.rs

Okupljeni građani su u protestnoj koloni prošli centralnim gradskim ulicama. Protest je završen bez i jednog incidenta a novo okupljanje zakazano je za idući ponedeljak.

PP Media