U Novoj Varoši počeli „Dani kulture“

Nova Varoš – Izložbom slika Likovnog kluba “Zlatarska paleta” i kabareom Milorada Mikija Damjanovića sinoć su otvoreni “Dani kulture”, tradicionalna manifestacija koja se u Novoj Varoši, sa manjim prekidima, organizuje već više od pet decenija.

Foto: A.Rovčanin

Na ovogodišnjem programu, koji će u organizaciji Doma kulture ”Jovan Tomić” trajati do 8.marta, nalazi se desetak kvalitetnih pozorišnih, muzičkih, filmskih, književnih i likovnih sadržaja. Centralni događaj je koncert regionalne pevačke zvezde Amire Meduljanin, u ponedeljak 7. marta.

Foto: A.Rovčanin

– Ove godine smo insistirali na kvalitetu događaja, a ne na njihovoj brojnosti, pogotovo u ovim uslovima korone koja je, baš kao i lane, u značajnoj meri kako redukovala sadržaje, tako i otežavala dogovore sa umetnicima odnosno potencijalnim učesnicima programa – kaže direktorka  Doma kulture Mihrija Hadžić i dodaje da su ipak uspeli da organizuju raznovrstan program, u skladu sa različitim umetničkim senzibilitetom i interesovanjima građana.

Foto: A.Rovčanin

Manifestaciju su kolektivnom izložbom otvorili novovaroški slikari – članovi Likovnog kluba “Zlatarska paleta”.

– Petnaest likovnih umetnika, izložilo je svoje radove sa različitim motivima, u različitim tehnikama i vrstama materijala. Izložba nije prodajnog karaktera i trajaće naredih mesec dana – kaže Vesna Milivojević ispred  Likovnog kluba “Zlatarska paleta”.

Kabareom “Čeznem da vam kažem” novovaroškoj publici predstavio se glumac Milorad Miki Damjanović sa saradnicima. Damjanović navodi da je trema uvek prisutna kada nastupa u svojoj sredini, a tako je bilo i sinoć.

Milorad Miki Damjanović, foto: A.Rovčanin

– Pozitivna energija koja se osetila u punoj sali Doma kulture je nešto što nam je svima dalo vetar u leđa. Moje kolege glumci koji su deo ovog kabarea su potpuno fascinirani energijom i prijemom na koji smo ovde naišli – ističe Damjanović.

Filmski događaji planirani su za 10. i 11.februar. Na repertoaru će se tih dana naći domaći filmski hit “Zlatni dečko”, a projekcije su u 18 i 20 sati.

Foto: A.Rovčanin

Organizatori su se potrudili da ispoštuju i želje najmađih Novovarošana. Za njih će 17.februara biti prikazana dečija pozorišna predstava “Uspavana lepotica”, u izvođenju beogradskog profesionalnog glumačkog ansambla. Кomad će biti izveden u dva termina – u 9.30 i 13.sati.

Domaći ljubitelji teatra imaće priliku da 18. februara (u20 sati) uživaju u ljubavnoj komediji “Šta ćemo sad?” . Izvode je poznati dramski umetnici – članovi beogradskog Yugo arta, a po motivima teksta Branka Đurića Đure.

PP Media