Opštinsko veće u Prijepolju povuklo saglasnost na finansijski plan i program poslovanja Turističke organizacije i Biblioteke „Vuk Karadžić“

Prijepolje – Iako je Opštinsko veće u Prijepolju nedavno, nakon burne rasprave i niza primedbi, dalo saglasnost na finansijski plan i program poslovanjanja za ovu godinu Turističke organizacije i Biblioteke “Vuk Karadžić” i prosledilo odbornicima na usvajanje, danas je ta odluka promenjena.

Foto: A.Rovčanin

Naime, na inicijativu prvog čoveka opštine Vladimira Babića, Opštinsko veće je usvojilo zaključak kojim predlaže da se ove dve tačke povuku sa dnevnog reda Skupštine opštine, koja je zakazana za četvrtak.

Naizgled mirnu političku scenu u Prijepolju, krajem minule godine ustalasalo je zapošljavanje radnika u Turističkoj organizaciji i Biblioteci “Vuk Karadžić”. Stalan posao u Biblioteci dobila je aktuelna direktorka Turstičke organizacije, inače po struci arhitekta, dok bi na unapređenju turizma ubuduće trebalo da brine medicinska sestra, koja je dobila stalan posao u Turističkoj organizaciji.

Većnici sumnjaju u zakonitost sprovedenog konkursa, pa traže izveštaj komisije koja je sprovela ceo proces zapošljavanja, a dok izveštaj ne stigne odbornicima predlažu da sa dnevnog reda povuku tačke koje se tiču programa poslovanja pomenute dve ustanove.

– Smatram da se ništa ne gubi, time što smo pomerili usvajanje planova i programa poslovanja. Moramo razmotriti i sve okolnisti vezane za rad i zapošljavanje u ove dve ustanove – navodi predsednik opštine Vladimir Babić.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin

On poručuje da se zakon mora poštovati, bez obzira na moguće političke posledice koje može da prouzrokuje povlačenje tačkaka sa dnevnog reda lokalnog parlamenta.

– Poenta svega je da se sa zakonom ne možemo igrati. Mi smo tu da sprovodimo zakone Republike Srbije, da sprovodimo sve podzakonske uredbe i ostale odluke. Ko god pokuša da zaobiđe zakon moraće da snosi posledice i da odgovara – izričit je Babić.

Opštinsko veće formiralo je timove koji bi trebalo da se staraju o sprovođenju projetka uređenja zelene pijace u Prijepolju i izgradnje fudbalskog igrališta, za šta je novac obezbedila država.

PP Media