U Novoj Varoši počinje Zlatarfest – četiri dana dobrog provoda

Nova Varoš, maleni grad smešten na obroncima prelepe planine Zlatar spreman je za jedan od najveselijih i najuzbudljivijih događaja u godini – Zlatarfest. Ovaj festival, koji slavi bogatstvo kulture, tradicije i prirode ovog kraja, očekuje se da privuče posetioce iz celog regiona.

Četiri dana dobrog provoda na Zlataru, foto: Promo

Zlatarfest je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine krajem jula. Tokom višednevnog programa, posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnom sadržaju koji će zadovoljiti svačiji ukus. Očekuje se da će ovogodišnji Zlatarfest biti posebno posećen jer su organizatori pripremili bogat i raznovrstan program.

Nakon dobrovoljne akcije davanja krvi, Zlatarfest će započeti otvaranjem izložbe tradicionalnih zanata i rukotvorina, “Zlatne ruke Zlatara”. Posetioci će moći da kupe autentične suvenire, ručno izrađene proizvode i tradicionalne proizvode koji će ih podsetiti na lepotu ovog kraja, kao i tradicionalne prehrambene proizvode.

Pored toga, Zlatarfest će ponuditi i bogat kulturno-umetnički program. Na bini postavljenoj na Trgu Petra Bojovića nastupiće Zorica Brunclik, Neverne bebe i Željko Vasić.

Bogat program tokom Zlatarfesta

Zlatarfest ne bi bio potpun bez gastronomskih užitaka. Naravno, priroda koja okružuje Novu Varoš igra ključnu ulogu u lepoti ovog festivala. Planina Zlatar sa svojim netaknutim predelima i kristalno čistim jezerima pružiće posetiocima priliku za opuštanje i uživanje u miru prirode.

Organizatori Zlatarfesta pozivaju sve ljubitelje kulture, tradicije i prirode da se pridruže ovom slavlju. Zlatarfest će biti prilika za upoznavanje ovog prelepog dela Srbije, njegovih ljubaznih stanovnika i bogate kulturne baštine.

PP Media