U Novoj Varoši usvojen rebalans budžeta – više novca za investicije

Nova Varoš – Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš usvojili su rebalans budžeta, prvi u ovoj godini, čime je lokalna kasa uvećana za nešto više od 137,5 miliona dinara. Odbornici su usvojili i Plan generalne regulacije za Novu Varoš.

Foto: A.Rovčanin

-Budžet Nove Varoši je uvećan za 137.590.000 dinara. Uglavnom je reč o neutrošenim sredstvima iz prošle godine koja će biti raspoređena, delom za izgradnju  infrastrukture, koju je vlast ostala dužna građanima prošle godine – kazao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Nakon skoro tri godine od donošenja odluke o pristupanju izmeni, u četvrtak su usvojene izmene i dopune Plana generalne regulacije za sedište JLS Nova Varoš.

-Osnovni cilj usvajanja ove odluke je stvaranje planskog osnova za unapređenje planiranog saobraćajnog rešenja i usklađivanje sa faktičkim stanjem, unapređenje komunalne infrastrukture ali i podsticaj razvoja turizma kroz planiranu gradnju. Napokon se stiču uslovi za izgradnju kružnog toka na Branoševcu za šta se pomoć očekuje od Ministarstva građevinarstva – pojašnjava Vasiljević.

Jedan od projekata je izgradnja turističko-vizitorskog centra u blizini brane Rastoke. Prema rečima predstavnika lokalne samouprave, projekat je dobio građevinsku dozvolu i sve potrebne saglasnosti, ostaje da se vidi kako će se obezbediti sredstva.

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Nova Varoš usvojeni su izveštaji o radu za prošlu godinu JKP 3. septembar, Regionalne sanitarne deponije Banjica, Energije Zlatar , zatim izveštaji o radu za prošlu i programi rada za 2023. godinu TO Zlatar i Cetra za socijalni rad.

PP Media