U Novoj Varoši usvojen rebalans budžeta – više novca za investicije

Nova Varoš – Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš, usvojili su drugi rebalans budžeta za tekuću godinu. Ukupan budžet opštine uvećan je za 13.410. 000 dinara i sada iznosi 976.681.035 dinara.

Odbornici SO Nova Varoš usvojili drugi rebalans budžeta, foto: PP Media

Prema rečima predsednika opštine Nova Varoš, Radosava Vasiljevića, prvobitno planiranih  22 miliona dinara za rekonstrukciju sportskih terena u susret MOSI kojih ni ove godine neće biti, preusmereni su na izgradnju fudbalskog stadiona na Zlataru, za šta je opredeljeno 12 miliona,  a ostatak sredstava biće preusmeren na izgradnju dečijih igrališta na Šancu i Zebinovcu.

Pozicija za specijalizovane usluge, za zimsko održavanje puteva, povećana je za 12.600.000 dinara, iz razloga što Komunalno preduzeće nije uspelo još uvek da nabavi kamion za održavanje puteva u zimskom periodu, pa će ove godine putem javne nabavke biti izabran izvođač za vršenje ove usluge.

– Izgradnja puteva uvećana je 23 miliona. Ove godine opština Nova Varoš u asfaltiranje i modernizaciju puteva uložiće 83 miliona, što zajedno sa 30 miliona dinara predviđenih za tamponiranje i nasipanje, predstavlja 113 miliona planiranih  za poboljsanje putne infrastrukture – kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Nova Varoš, Branka Bjelića, odustalo se od izgradnje trafostanice u industrijskoj zoni Inova za šta je bilo predviđeno 8 miliona dinara zbog kako kaže, problema u katastru.

Na poslednjem zasedanju odbornici su razmatrali izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta u prvih šest meseci ove godine i dali saglasnost na odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora Biblioteke „Jovan Tomić“.

PP Media