U Podgorici predstvaljena turistička ponuda Prijepolja

Prijepolje – Prva opština koja turiste iz Crne Gore sačeka na ulasku u Srbiju je Prijepolje. Tursitički uposlenici iz Prijepolja, najavili su letnju sezonu u Podgorici i predstavili crnorcima sve lepote ovog kraja. Prema rečima direktorice Turističke organizacije Dragane Varaklić, grad na Limu se nalazi na pola puta od primorja do Beograda, i idealno mesto je za predah turista i odmor.

Turistička ponuda Zapadne Srbije predstavljena u Podgorici, foto: PP Media

– Turisti mogu obići neke od znamenitosti našeg kraja, pre svega manastir Mileševu, srednjovekovni grad Mileševac i džamiju u Hisardžiku, ispod koje se nalaze i isposnice Svetog Save. Osveženje u letnjim danima ljubitelji prirode mogu pronaći na Sopotnickim vodopadima, zatim u Kamenoj gori i Jabuci – kazala je pred brojnim crnogorskim medijima Varaklić.

Dragana Varaklić direktorka TO Prijepolje, foto: PP Media

Ona je istakla da planina Jadovnik obiluje zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama i pozvala turiste da je posete, kao i prijepoljski Muzej gde se nalazi stalna postavka Vlada Divca.

Inače, turistička ponuda Prijepolja predstavljena je u okviru regije Zapadna Srbija, koja vrši promociju ovog kraja u Podgorici, Budvi i Herceg Novom.

PP Media