U polimskim opštinama nove deonice asfaltnog puta: Prijepoljci do Kamene Gore, a Pribojci do Kokinog Broda

Prijepolje/Priboj – Putevi nade, stigli su u Prijepolje i Priboj, do Kamene Gore modernom saobraćajnicom, a od Kokinog Broda do Priboja magistralom.

Put nade za meštane Kamene Gore, foto: J.Nikolić

Novi kilometri asfalta koji stižu u zapustela sela prijepoljskog kraja, vraćaju ih u život i otvaraju nove mogućnosti za bavljenje turizmom i dolazak novih investitora.

„Širina puta biće pet metara, plus pola metra asfaltnog rigola, rigol ima na celoj dužini. Rade se propusti, biće odbojna ograda, malte ne na celoj dužini, dva asfaltna sloja, tako da će to biti baš jedna moderna i kvalitetna saobraćajnica”, rekao je za Glas zapadne Srbije Sabahudin Kozica, upravnik gradnje užičkim „Putevima”.

Sabahudin Kozica, upravnik gradnje „Putevi Užice a.d.“, foto: J.Nikolić

Prvi čovek opštine Prijepolje ističe važnost novih saobraćajnica koje su od vitalnog značaja za mešatne tog kraja.

„Krećemo sa ovom investicijom i prvi kilometer asfalta je stigao u Kamenu Goru, selo velikog turističkog potencijala, kada Kamenu Goru osposobimo putnom inferastrukturom I drugom infrastrukturom će povući malo I druge delove da se turistički razvijaju. Negde ćemo videti da Kamena Gora bude centar seoskog turizma, a sva okolna sela Jabuka, Sopotnica, Babine i mnoga druga sela će se nadovezivati, pa se nadamo da ćemo u narednim godinama imati ozbiljne turističke i smeštajne kapacitete u svim našim selima. Ono što je bitno je da je opštzina izdvojila velika sredstva za razvoj vodovodne mreže, za razvoj pojedinih pristupnih saobraćajnica što ćemo čim se završi ovaj put u narednom period radimo”, izjavio je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, foto: J.Nikolić

A da put donosi i brojne velike benefite potvrđuju I njihove komšije Pribojci, gde užički putari rade punim kapacitetom.

„Za iskop potrebno je oko sedam hiljada kubika materijala da uklonimo sa postojećeg kolovoza da to sve zamenimo sa novim materijalom. Na ovoj deonici imamo jedno klizište koje je izuzetno zahtevno za izvođenje, predviđena je zamena materijala”, pojasnio je Edib Hurić, upravnik gradilišta.

Edib Hurić, upravnik gradilišta, foto: J.Nikolić

I tehnički direktor „Puteva” užice naglažava značaj ovih asfaltnih puteva.

„Biće širina šest metara sa rivolom, rade se dva sloja asfalta, takođe, drenaže, klizište pored kojeg je dosta kuća ugroženo. Urađeno je 600 m asfalta u jednom sloju”, zaključio je Dejan Tejić, tehnički direktor „Putevi” Užice.

GZS i PP Media