SDP: Hitno ponoviti akciju hvatanja pasa lutalica u Prijepolju

Prijepolje – Povodom nemilog i uznemirujućeg događaja u kojem su psi lutalice u centru grada, i to u sred dana, naočigled građana i dece, brutalno napale, izujedale i nanele teške povrede našem sugrađaninu Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije poziva opštinsko rukovodstvo da hitno ponovi akciju hvatanja pasa koji lutaju ulicama Prijepolja bez nadzora.

Čopor pasa na prijepoljskim ulicama, foto: A.Rovčanin

Povređeni građanin je muška odrasla osoba koju su psi oborili na zemlju i izujedali. Ne smemo ni da pomislimo šta bi se desilo da je napadnuto dete ili starija osoba.

– Ovom prilikom pozivamo nevladine organizacije i zaštitnike životinja koji na svaku zakonski organizovanu akciju negatvno reaguju, pojedinci čak i fizički napadaju radnike koji savesno obavljaju posao, kao i medije koji vrlo često negativnim izveštajima prozivaju opštinsko rukovodstvo, da nam se pridruže i daju podršku u nastojanju da smanjimo broj pasa lutalica na našim ulicama – navode iz OO SDP u Prijepolju i potsećaju da su zimski meseci posebno rizični zbog nedostka hrane pa zbog toga očekuju hitnu reakciju i uklanjanje opasnih pasa koji ugrožavaju živote građana.

PP Media