U Priboj stiže novi investitor

Narodni poslanik, Кrsto Janjušević nagovestio je dolazak još jednog investitora u Priboj. Naime, on je nakon sednice Opštinskog veća, kojoj je prisustvovao povodom usvajanja Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu, kazao novinarima, da su se nakon usvajanja te Odluke stvorili uslovi za dolazak još jednog investitora u grad na Limu. Кako je članovima Veća otkriveno, radi se o ozbiljnom investitoru, koji bi proizvodnju proširio u Priboj, a reč je o dve parcele ukupne površine 15.000 m2.

– Mi ovom odlukom pokrećemo inicijativu i šaljemo neku vrstu zahteva Direkciji za imovinu, gde tražimo da te parcele, koje su u ovom trenutku u svojini države, ustupe opštini Priboj bez naknade, kako bismo mi dalje infrastrukturno uređivali te parcele, onako kako bi to odgovaralo investitoru, sve ono što jedna lokalna samouprava treba da uradi – rekao je Janjušević.

Narodni poslanik Krsto Janušević nagovistio dolazak još jednog investitora u Priboj, foto: www.ppmedia.rs

On je mišljenja da će dolazak novog investitora uticati na mnoge važne stvari u Priboju, ali i u okruženju, od smanjenja nezaposlenosti do jačanja opšteg privrednog utiska.

– Čak i da ne uspemo, dobro je da opština Priboj dobije dobije 15.000 m2 nove površine, kojom će raspolagati i koju će moći da ponudi nekom drugom – rekao je Janjušević.

PP Media