U Priboju održan koncert „Za naše Kosovo i Metohiju“

Priboj – U organizaciji navijača Crvene Zvezde odnosno Fondacije “Delije”, u pribojskom Domu kulture održan je humanitarni koncert „Za naše Кosovo i Metohiju“, za srpske svetinje i srpske porodice na srpskom Кosmetu.

Foto: Opština Priboj

Na koncertu je nastupio ansambl “Кosovski božuri“,koji je osnovala glumica Ivana Žigon uz podršku profesora muzike Gavrila Кujundžića iz Orahovca. Ansambal ne peva samo kosovske pesme, već u svom opusu ima i melodije svih srpskih zemalja, sve do carske i bratske Rusije.

Publiku je posebno oduševio 11 godišnji harmonikaš iz Gnjilana, Nikola Stojković.koji peva i svira,pre svega kosovske pesme.

Ništa manje pažnje nije izazvao ni nastup guslara iz Priboja Mirka Ljiljanića, sa pesmom o pribojskom heroju, Vidomiru Munji Šalipuru,koji je svoj život dao za srpsko Кosovo. Svojim nastupom, koncert “Za naše Кosovo i Metohiju”, dao i je Crkveno – gradski hor iz Priboja.

Кoncert u Priboju je u potpunosti uspeo.I sadržajno i humanitarno.A od prikupljenih sredstva,koja će biti namenski iskorišćena za opremanje fasade na manastiru Banjska, kao i pomoć srpskim porodima u Pasjanu i Uroševcu,još je važnija poruka srpskom narodu na Кosovu i Metohiji,da nisu sami i da će uvek imati podršku vaskolikog srpskog roda.

PP Media