Odbojkašice Zlatara igraće na Međunarodnom finalu u Splitu

Nova Varoš – Na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih jesenas u Splitu igraće i devojke iz Nove Varoši. One će se u odbojci na pesku nadmetati sa vršnjakinjama iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine koje su kao i one izborile plasman na državnim takmičenjima.

Vicešampioni Srbije – Marija Živković i Nataša Vasiljević sa trenerom, foto: Varoške novine

Sjajna vest stiže nam sa Srebrnog jezera, gde je ekipa „Zlatar 1“ u sastavu Marija Živković i Nataša Vasiljević na državnom finalu overila vizu za Split.

-Naše devojke zaslužuju sve pohvale. Postala su vicešampioni Srbije i putuju u Split. U finalu su pružile sjajnu partiju, ali su se devojke iz ekipe ‘Sterija’ iz Beograda bolje snašle na 40 stepeni na vrelom pesku i zasluženo slavile sa 2: 1 u setovima. Treba pomenuti i naš drugi par, ekipu ‘Zlatar 2’ u sastavu Emilija Đajić i Nikolina Jovanović koje su i pored sjajne igre poražene u četvrtfinalu – kaže trener Odbojkaškog kluba Zlatar Slobodan Jojević.

Na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu, u 10 sportskih disciplina takmičiće se dečaci i devojčice do 16 godina starosti iz tri države koje su uspešno prošli nekoliko nivo takmičenja na nacionalnom nivou.

Izvor: Varoške novine