U Priboju održan Sajam zapošljavanja

Priboj – U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Prijepolje danas je održan 8. po redu Sajam zapošljavanja u prostorijama Hotela Lim u Priboju, na kome je učešće uzelo 28 poslodavaca sa teritorije Opštine Priboj, koji su ponudili blizu 130 radnih mesta različitih obrazovnih profila i stepena stručne spreme.

Sajam zapošljavanja održan u Priboju, foto: PP Media

Sajmovi zapošljavanja omogućavaju direktan kontakt poslodavaca i nezaposlenih lica na jednom mestu i predstavljaju dobru priliku da nezaposlena lica od predstavnika poslodavaca saznaju više o njihovim kadrovskim potrebama i uslovima rada. Nakon dvogodišnje pauze NSZ Filijala Prijepolje organizovala je 29. po redu Sajam zapošljavanja na teritoriji koju pokriva, a osmi u opštini Priboj.

Traženi su modelari, trgovci, vozači, radnici u proizvodnji poliestera, plastičari, pekari, komunalni higijeničari, automehaničari, veterinarski tehničari, ekonomisti, pravnici, elektro hemijski i mašinski inženjeri, inženjeri tehnologije, radnici u građevinskoj i ugostiteljskoj delatnosti.

Ipak, najveća potreba iskazana je za šivačima. Učešće na sajmu uzela je i Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga koja je predstavila projekat Enhance koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina.

Nezaposlena lica, različite starosti i obrazovnih profila ocenjuju da je ponuda poslova na sajmu raznovrsna ali i da nisu puno probirljiva – kažu, samo je bitno da se radi.

Na evidenciji prijepoljske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, zaključno sa martom ove godine bilo je 3484 Pribojca.

PP Media