U Priboju održana edukativna tribina o bezbednosti u saobraćaju

Priboj – Кako zaštiti mlade u saobraćaju, kako podići njihovu svest i nivo saobraćajne kulture, kako preventivno i edukativno delovati, da bi zaštitili svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju?

Foto: A.Rovčanin

Statistika je i poražavajuća i neumoljiva – svaki četvrti dan u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nastrada po jedno mlado lice, ili godišnje u saobraćaju pogine oko 100 mladih lica. Samo u prošloj godini, život je na srpskim drumovima izgubilo 127 mladih osoba. Svakog dana u našoj zemlji biva povređeno u proseku 17 mladih lica.

“Menjamo navike i čuvamo živote” naziv je edukativne tribine koju je za maturante pribojske Gimnazije organizovao Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Кakve su posledice najčešće brzopletih i nepomišljenih odluka, kako bukvalno nekoliko sekundi može da vam promeni život i budućnost? Svoje životne priče ispričali su im upravo žrtve saobraćajnih nezgoda Milica Кnežević iz Zrenjanina i Slaviša Savić iz Šapca. Priče koje imaju i pouku i poruku.

Naziv ove edukativne tribine mogao je i da bude “Još uvek vozim, ali ne hodam”. Zato je poruka mladima sa ovakvih radionica – jasna. Živite život i uživajte u svjoj mladosti, ali poštujte saobraćajna pravila, jer tako čuvate i svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

PP Media