U Priboju održana „Pažljivkova smotra“

Priboj – U okviru projekta “Pažljivkova smotra”, u Priboju je organizovano opštinsko  takmičenje za predškolce i učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola. Pobednici  su kod predškolaca ekipa Pčelica, kod  prvaka najbolja je bila ekipa OŠ “Branko Radičević”, a kod drugih razreda ekipa OŠ “Vuk Karadžić”.

Foto: Opština Priboj

Na školskom takmičenju, koje je održano u martu, na opštinsku smotru plasirale su se po četiri ekipe u sve tri kategorije. Kod predškolaca su to bile ekipe “Duga”,”Čarobnjaci”,”Pčelice” i “Bubamare”, a kod prvih i drugih razreda su bile ekipe: OŠ “Vuk Karadžić”, ”Desanka Maksimović”,”Branko Radičević” i zajednička ekipa seoskih škola odnosno OŠ “Nikola Tesla” iz Pribojske Banje,” 9.maj” iz Sastavka i “Blagoje Polić” iz Kratova.

Za predškolce kviz takmičenje na  opšinskom nivou održano je u objektu “Vodovod” Dečjeg vrtića “Neven”, pobednik je ekipa “Pčelica”, druga je bila ekipa “Bubamare”, dok su “Čarobnjaci” zauzeli treće mesto.

Foto: Opština Priboj

Opštinska “Pažljivkova smotra” za školarce održana je u OŠ “Vuk Karadžić”, a kod prvaka ponovo je najbolja bila ekipa OŠ “Branko Radičević”, drugo mesto pripalo je zajedničkoj ekipa tri seoske osnovne škole, a treće mesto zauzeli su prvaci OŠ “Desanaka Maksimović”.

Kod drugih razreda vodila se žestotka borba, gde su deca pokazala odlično znanje. Neizvsno je bilo do samog kraja kviza,gde su  tri ekipe imale isti broj bodova, pa se pobednik „tražio“ kroz dodatna pitanja, pa kad ni to nije bilo dovoljno, o pobedniku “presudio” službenik saobraćajne policije, na osnovu ličnog demonstriranja  regulisanja saobraćaja na licu mesta. Tako je prvo mesto pripalo ekipi OŠ “Vuk Karadžić”, drugo mesto ekipi OŠ “Branko Radičević” i treće OŠ  “Desanka Maksimović”.

Prvoplasirane ekipe sa opštinske Smotre ostvarile su plasman na regionalno takmičenje, koje će se održati u maju, odakle će najbolji nastupiti i na republičkom takmičenju.

U prošlogodišnjem ciklusu, ekipa prvog razreda OŠ “Branko Radičević” pobedila je na regionalnoj ”Pažljivkovoj smotri” i nastupila je na državnom prvenstvu.  

Organizatori Smotre su Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Srbije.

PP Media