U Priboju osnovan „Eko agrar“, Milan Kašerić imenovan za direktora

Priboj – Pribojski odbornici zasedali po 15.put u aktuelnom skupštinskom sazivu. Predloženi dnevni red je dopunjen sa osnivanjem Društva „Pribojski eko agrar“ doo, na predlog odborničke grupe Zdrava Srbija, a za direktora je imenovan Milan Kašerić.

Pribojski parlament, foto: Opština Priboj

Tokom rasprave, doneta je Odluka o Završnom računu konsolidovanog računa budžeta opštine Priboj za 2022.godinu, a usvojen je i drugi rebalans budžeta opštine Priboj za 2023.godinu, koji je, u odnosu na osnovnu odluku, veći za 4,25 odsto odnosno 69 miliona i 481 hiljada dinara, pa sada budžet Opštine iznosi 1.705.239.000,00 dinara.

Odbornici su razmatrali i usvojili izveštaje o radu lokalnih javnih preduzeća – “Toplane” Priboj, Preduzeća za izgradnju građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, kao i JКP “Usluga”.

Usvojen je i izveštaj o radu u prošloj godini Opštinskog  pravobranilaštva, Godišnji program zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine u tekućoj godini, a doneta je i Odluka o osnivanju Društva “Pribojski eko agrar” doo, koja će se baviti unapređenjem poljoprivrede o ovoj opštini, po ugledu na komšije iz opštine Čajetina. Odlukom je za VD direktora novog Društva imenovan Milan Кašerić, dosadašnji odbornik Zdrave Srbije u pribojskom parlamentu.

Za VD direktora Turističke orgnizacije Priboj, ponovo je imenovan Vladan Radović, a konstatovan je i prestanak odborničkog mandata odborniku Slaviši Babiću.

Mladoje Polić, odbornik Novog lica Srbije, zbog tragedija koje su se desile ovog proleća u Srbiji i našem Priboju, kao i kako je rekao, porobljavanja Srba na severu Кosova, u znak protesta napustio je zasedanje današnjeg parlamenta.

Uz uobičajena odbornička pitanja, kraj 15-og skupštnskog zasedanja pribojskog parlamenta, obeležile su čestitke za nastupajući veliki islamski praznik Кurban bajram.

PP Media