Osnivaju se zdravstveni centri u Prijepolju i Priboju, novovaroško zdravstvo ostaje pod užičkim krovom

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Vlada Srbije donela je Uredbu kojom se menja plan mreža zdravstvenih ustanova. Uredba predviđa osnivanje zdravstvenih centara u Prijepolju i Priboju, dok će novovaroška i sjenička zdravstvena ustanova ostati u idalje u sistemu Zdravstvenog centra Užice.

Novovaroško zdravstvo ostaje pod užičkim krovom, foto: www.ppmedia.rs

Prvobitno rešenje izazvalo je nezadovoljstvo u novovaroškim i sjeničkim domovima zdravlja, opštinskim rukovodstvima, kao i među poslanicima republičkog parlamenta iz ovog dela Srbije. Zatražena je hitna izmena dela Uredbe, kako je navedeno u interesu pacijenata sa područja zlatarskog i pešterskog kraja.

Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja prihvatili su predlog  direktora novovaroškog Doma zdravlja doktora Branka Popovića, da se iz prvobitne Uredbe promeni odluka kojom su se zdravstvene ustanove iz Sjenice i Nove Varoši, nakon više od 30 godina izdvajale iz ZC Užice i pripajale budućem Zdravstvenom centru u Prijepolju.

Zdravstveni centar Prijepolje, koji će činiti Opšta bolnica i Dom zdravlja, brojaće 170 postelja. Zdravstveni centar će biti osnovan i u Priboju, a obuhvatiće Opštu bolnicu Priboj i Dom zdravlja Priboj, sa ukupno 110 kreveta.

PP Media

3 thoughts on “Osnivaju se zdravstveni centri u Prijepolju i Priboju, novovaroško zdravstvo ostaje pod užičkim krovom

  • Prijepoljska bolnica je bila subregionalni centar za Priboj,Novu Varos,Sjenicu i Prijepolje.Sada je ostala sama sa sobom.Ranije su bolesnici iz ovih opstina dolazili u Prijepolje a sada je obrnuto.Nemamo ocnog lekara a Priboj i Sjenica imaju.Nemamo komisiju za vozace a Priboj i Sjenica imaju.Nemamo UZ srca a Nova Varos ima.Nemamo koznog lekara a Sjenica i Priboj imaju.Nemamo spirometriju a Nova Varos ima.Nemamo rendgen da snimimo pluca a Nova Varos i Priboj i Sjenica imaju.Za sve ove usluge pacijenti iz Prijepolja idu u Priboj,Sjenicu i Novu Varos.

  • Sto nisi objavio moj prethodni komentar Aleme?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *