U Priboju u sredu počinju Dani Danila Lazovića

Priboj – Ovogodišnji, osmi po redu, festival „Dani Danila Lazovića“ održaće se u Priboju od 22 – 25. septembra. Posle jednogodišnje pauze koja je bila uzrokovana pandemijom korona virusa, ove godine Festival ponovo živi u Priboju, gradu poezije.

Dani Danila Lazovića u Priboju

Festival „Dani Danila Lazovića“ posvećen je očuvanju sećanja na lik i delo barda našeg glumišta Danila Lazovića i govorenju poezije. Svake godine studenti iz naše zemlje i regiona takmiče se u kazivanju poezije.


Pobednik osvaja nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade. Ovogodišnji stručni žiri čine: prof.dr Radovan Кnežević, predsednik stručnog žirija, Svetlana Drinjaković, producent, filmski i televizijski reditelj, Mina Lazarević, glumica, Andrija Milošević, glumac i Angelina Lukić, glumica i organizator smotre „Pesniče naroda mog“.

Direktor festivala Milorad Miki Damjanović pozvao je ljubitelje poezije, kao i sve povoštovaoce kulturnih događaja, da budu gosti Priboja u narednim danima. On je istakao da će se studenti sa svih jedanaest akademija dramskih umetnosti iz regiona (Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije) 25. septembra nadmetati u govorenju poezije. Damjanović je izrazio veliku zahvalnost opštini Priboj koja je pokrovitelj Festivala, Domu kulture „Pivo Кaramatijević“ Priboj (osnivaču) i Zavičajnom muzeju na nesebičnoj podršci svih godina postojanja Festivala.

U bogatom četvorodnevnom programu publika će biti u prilici da uživa u pozorišnim predstavama, performansima, muzičkim programima i završnoj, takmičarskoj, večeri na kojoj će gost glumac festivala biti Andrija Milošević, muzički gost Mina Lazarević, dok će domaćin ovogodišnjeg festivala biti glumac Andrija Кuzmanović.

PP Media