U Priboju uručene nagrade najboljim studentima

Priboj – Lepa praksa lokalne samouprave u Priboju traje već punu deceniju. Za praznik Opštine već desetu godinu nema svečarenja i uobičajenih proslava, nema ni svečane sednice SO, već se ta sredstva preusmeravaju u najbolje ovog grada, uglavnom u mlade ljude a time i budućnost ove opštine. A najbolji ponos grada su svakako mladi ljudi akademskog zvanja, jer s pokazalo da je znanje najbolja investicija.

Foto: Opština Priboj

Ove godine, nakon sprovedenog konkursa, nagrađeno je 18 studenata državnih fakulteta u Srbiji, sa prosekom od najmanje 9,00. Nagrada se sastoji od Povelje i jednokratnog novčanog iznosa od 130 hiljada dinara.
Prijem za talentovane studnete, u ime lokalne samouprave priredio je predsednik SO Priboj Boris Mrdović.

„Ponos je gradu koji ima ovakvu intelektualnu i akademsku elitu.Zato mi kao lokalna samouprava izražavamo divljenje i poštovanje prema rezultatima koje postižete, jer tako, i tamo gde studirate, vi svoj rodni grad promovišete na najbolji mogući način“, rekao je, obraćajući se nagrađenim studentima, prvi čovek lokalnog parlamenta Boris Mrdović.

Foto: Opština Priboj

„Opština Priboj poslednjih godina čini napore da stvori što povoljniji privredni ambijent,a time i bolji standard naših građana,pa neka to bude izazov i za vas,da se sutra, po okončanju obrazovnog ciklusa,vratite u svoj grad i date doprinos njegovom daljem razvoju“, zaključio je Mrdović.

Vredni a skromni, studneti i njihovi roditelji su zahvalni svojoj lokalnoj samoupravi na ovako lepom gestu, koji, kako su istakli podstiče na dalje obrazovanje i usavršavanje,ali i obavezuje da se sutra,nakon završenog školovanja,vrat u zavičaj i svoje stečeno znanje stave u funkciju razvoja svoga grada a time i svoje zemlje.

PP Media