U Priboju održana 10. Međunarodna izložba meda i pčelinjih proizvoda

Priboj – U Priboju je u petak održana deseta Međunarodna izložba meda i proizvoda od meda i opreme za pčelare, pod nazivom “Za dug vek,med je lek”. Nastupilo je dvadesetak izlagača iz Priboja, Prijepolja, Arilja i Rudog, a manifestaciju je otvorio Senad Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede.

Foto: Opština Priboj

-Ovo je sjajna manifestacija, dobro organizovana, a kvalitet meda sa ovog područja je među najboljima u regionu – rekao je Senad Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, i dodao da će resorno ministarstvo finansijski podržati neki od novih projekata ovog udruženja.

Organizator manifestacije bilo je Udruženje pčelara Priboj.

-I ove godine sa opštinom Priboj odnosno Turističkom organizacijom Priboj realizovali smo kapitalnu investiciju i uradili osam jednobraznih štandova na kojima se danas izlaže – rekao je Milan Vujović predsednik pribojskog udruženja pčelara.

Lokalna samouprava je pomagala i pomagaće rad pribojskih pčelara, poručeno je iz Opštine Priboj.

-Sa kvalitetnim medom i proizvodima od meda,oni su sjajni promoteri našeg grada – rekao je Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika opštine za oblast turizma.

I ovogodišnja izložba meda i proizvoda od meda, privukla je pažnju Pribojaca, koji su iskoristili priliku da po sajamskim cenama, kupe kvalitetan med.

PP Media