U Prijepolje stigao poziv za organizaciju atletskog mitinga

Atletski savez Srbije u svojim programskim aktivnostima, u oblasti atletskih takmičenja, za 2018. godinu planirao je organizaciju 5-6 atletska mitinga za Grand pri Srbije. Ciklus takmičenja, za koje će propozicije odrediti takmičarsko tehnička komisija ASS, sadrži 5 atletska mitinga i finale. Poziv za organizaciju jednog ovakvog mitinga stigao je i Prijepolju.

– Za 2018. godinu planirani su mitinzi u Novom Pazaru, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Vršcu i Prijepolju a finale bi se održalo u Novom Sadu. Takmičenje koje bi se održalo u Prijepolju bilo bi u okviru Medunarodnog atletskog mitinga ,,Prijepolje 2018.“ koji će organizovati Atletski klub Polet, a održalo bi se juna ili jula iduće godine- kaže predsednik AK Polet iz Prijepolja Savo Pušica.

Eldar Lisica Sportski savez Prijepolje i Savo Pušica predsednik AK Polet iz Prijepolja foto: www.ppmedia.rs

Održavanje atletskog mitinga na kojem bi učešće uzeli naši najbolji atletičari poput Ivane Španović, Emira Bekrića, Asmira Kolašinca i drugih od velikog bi značaja bilo za prijepoljski sport smatra ispred Sportskog saveza Eldar Lisica.

Zarazliku od ranijih godina Atletski savez Srbije pokrio bi sve troškove nočanih nagrada za pobednike u obe konkurencije. Obaveza opštine Prijepolje bila bi da obezbedi troškove prevoza i smeštaja atletičara, zatim promociju i propagandu i tehničku organizaciju takmičenja, što prema procenama Atletskog saveza Srbije iznosi oko 800 hiljada dinara.
PP Media