U prijepoljskom muzeju otvorena izložba slika novopazarkog umetnika Seada Zejnelagića

Prijepolje/Novi Pazar – U prijepoljskom muzeju otvorena je izložba slika mladog novopazarskog umetnika Seada Zejnelagića. U svojoj prvoj samostalnoj postavci, Sead se publici predstavio sa 18 likovnih dela, koja prezentuju imaginarni svet iz njegovog ugla.

Novopazarski umetnik Sead Zejnelgić, foto: A.Rovčanin

Nakon više kolektivnih izložbi mladi novopazarski slikar, Sead Zejnelagić, prvi put samostalno je izložio svoja dela. Na crtežima uglavnom preovladavaju urbani motivi složeni u dvodimenzijalnu apstraktnu ravan.

– To je subjektivnost koja se vrlo jasno oslanja na određene objekte i stvari koji su destruktivne kompozicije. Urušene fasade, zidovi, urušene kuće i zgrade su samo povod za nastajanje jedne ekspresivne, odnosno asocijativne slike. Tu su i ljudske figure koje se koriste kao neizbežan detalj u istoriji umetnosti pa sve do danas – kazao je autor izložbe Sead Zejnelagić.

Sead je završio i osnovne akademske studije na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru i master akademske studije na Fakultetu umetnosti u Кosovskoj Mitrovici. Trenutno je na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Prema rečima, predsednika Društva za nauku, kulturu i umjetnost Bošnjaka “Divanhana, Mehmeda Brničanina, izuzetno je važno da institucije koje se bave kulturom i umetnošću pomognu i afirmišu mlade umetnike jer su oni neizmerno bogatstvo koje Srbija ima.

Slike mladog novopazarskog umetnika Seada Zejnelagića, biće izložene u prijepoljskom muzeju sve do 10 aprila.

PP Media