U Prijepolju deljen rastvor za dezinfekciju zgrada

Opština Prijepolje je u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Lim, organizovala besplatnu podelu sredstava namenjenih dezinfekciji ulaza stambenih zgrada.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Shodno merama Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje, koje predviđaju i dezinfekciju ulaza stambenih objekata u cilju suzbijanja širenja virusa korona, Javno komunalno preduzeće Lim postavilo je cisternu sa hlorisanom vodom namenjenu dezinfekciji koju su, pored predsednika skupština stanara kako je to prvobitno bilo predviđeno, preuzimali i ostali građani Prijepolja kako bi dezinfikovali svoje stambene objekte.

-Delimo hlorisanu vodu za dezinfekciju zajedničkih prostora u zgradama – ulaza, hodnika i betonskih prostora oko zgrada. Pored upravnika zgrada, danas su po vodu za dezinfekciju dolazili i ljudi za svoje kuće, a pošto imamo dovoljne količine ovog rastvora – kaže rukovodilac radne jedinice komunalni objekti Dževad Beganović.

Građani su bili dužni da ponesu odgovarajaću plastičnu ambalažu a svaki od njih mogao je preuzeti najvise 20 litara dezinfekcionih sredstava.

Predsednici skupštine stanara ističu da im je ovakva akcija od izuzetnog znacaja.

U JKP LIM kazu da raspolažu sa dovoljnim količinama dezinfekcionih sredstava, a u toku je i postupak nabavke novih, pa će ovo preduzeće i u buduće u uslovima vanrednog stanja biti na raspolaganju građanima.

PP Media