U Prijepolju obeležen Dan opštine

Svečanom sednicom Skupštine opštine, kao i nizom kulturnih dešavanja u Prijepolju je obeležen 7. jul, Dan opštine. Pored brojnih gosti svečanosti povodom Dana opštine prisustvovali su ministar pravde Nikola Selaković i narodni poslanik Muamer Zukorlić, koji su tom prilikom istakli značaj zajedništva dva naroda koji tamo žive.
Posle sedam godina pauze, u Prijepolju je uz intoniranje himne Republike Srbije otpočela svečana sednica SO, na novi datum, 7. jul, dan kada se Prijepolje prvi put pominjalo u pisanim spisima davne 1343. godine. Nakon kratkog iznošenja bogate istorije grada na Limu, predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović podsetio je na značajne potencijale kojim raspolaže ova sandžačka opštine, i naglasio da je u Prijepolju prisutna međunacionalna i verska tolerancija.
„Bogatstvo Prijepolja su ljudski i prirodni resrusi, kao nemerljive vrednosti. Posebna vrednost su mlade generacije, koje vole svoj grad i koje svoju budućnost vezuju za Prijepolje. Prijepolje raspolaže sa značajnim prirodnim bogatstvima, turističkim potencijalima, obrazovnim kapacitetima, kulturom, tradicijom i kulturnom baštinom naših područja“, kazao je Zindović.
Gost na svečanoj sednici bio je i ministar pravde u tehničkoj Vladi Nikola Selaković, koji je tom prilikom istakao da je Prijepolje stvorila kultura i da je treba negovati i dalje razvijati, kako bošnjačku, tako i pravoslavnu, jer je ovaj grad poznat po multukulturalnosti.
„Prijepolje je nastalo oko svetih i kulturnih mesta i nju treba negovati jer u ovom gradu imamo bolgomolje tri različite komfesije“, kazao je Selaković.
Iako narodni poslanik Muamer Zukorlić nije prisustvovao Bajramskoj akademiji, koja je dan pre održana u Prijepolju, bio je gost na svečanoj sednici, gde je u svom obraćanju akcenat stavio na strukturu nove vlasti čiju postavu u ovoj opštini trenutno čine SNS i BDZS.
Zukorlić je kazao da je nova vlast prava stvar za ovu opštinu jer su deo nje dve stranke, jedna izrazito srpska, a druga izrazito bošnjačka i da to može pomoći kod stvaranja zajedništva u Prijepolju.
Svečana sednica SO Prijepolje završena je kulturnim programom i koktelom koji je povodom Dana opštine upriličen u holu prijepoljskog Doma kulture.
PP Media