U Prijepolju od ponedeljka počinju Omladinske radničke sportske igre

Prijepolje – Posle deset godina u Prijepolju  su ponovo obnovljene Omladinske radničke sportske igre. U četiri sportske discipline,  fudbalu, basketu 3 na 3, muškoj i ženskoj odbojci i šahu, od ponedeljka, kada je predviđeno i svečano otvaranje, nadmetaće se 16 ekipa.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

Igraće se svakog radnog dana po dve utakmice, od 18 do 20 časova. Novac za ovu  manifestaciju obezbeđen je iz budžeta opštine Prijepolje i od kotizacija koje su timovi uplaćivali. Omladinske radničke sportske igre su poslednji put održane 2012. godine. Sa gašenjem velikih privrednih subjekata u Prijepolju, te godine nestale su i igre.

– Obnavljanje ovih igara je indicija da se naša opština oporavlja u privrednom i razvojnom smislu – naveo je na konferenciji za medije predsednik Skupštine opštine Prijepolje Izudin Šantić.

Prema rečima generalnog sekretara Sportskog saveza Prijepoljea, Luke Šuljagića, na igrama će učestvovati najmanje 16 firmi. Rok za prijavu ekipa ističe u petak kada će biti obavljeno i žrebanje.

Foto: A.Rovčanin

– Za sada je prispelo 16 prijava ekipa za fudbal, 12 za basket 3 na 3, imaćemo najmanje šest ekipa za takmičenje u muškoj odbojci, četiri u ženskoj odbojci i šest u šahu. U narednih dvadesetak dana između 250 i 300 radnika će učestvovati u sportskim nadmetanjima – naglasio je Luka.

Glavni inicijator obnavljanja Omladinskih radničkih sportskih igara, načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić navodi da igre imaju višestruki značaj za Prijepolje. On se nada da će i pored minimalnog budžeta, za održavanje igara sve proteći u najboljem redu.

– Troškovi za održavanje ove sportske manifestacije su minimalni, i iznose svega 200 hiljada dinara. Realizacija Radničkih sportskih igara počiva na entuzijazmu celog organizacionig odbora, Sportskog saveza i lica iz opštine Prijepolje – kaže Ćubić.

Prva sportska nadmetanja biće održana u ponedeljak na terenima ORSI u Šarampovu, kada je predviđena i ceremonija svečanog otvaranja igara.

PP Media