U Prijepolju održan Sajam zapošljavanja i obrazovanja

Prijepolje – U hotelu Park Filijala Prijepolje Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je Sajam zapošljavanja, koji je pratitio i Sajam obrazovanja. Tridesetak poslodavaca ponudilo je oko 150 slobodnih radnih mesta.

Foto: A.Rovčanin

Poslodavci su iskazali potrebu za zapošljavanjem radne snage različitih profila, trgovaca, administrativnih i računovodstvenih radnika, komercijalista, pravnika, proizvodnih radnika, mašinskih tehničara, šivača, stolara, mesara, konobara, kuvara.

Na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja svoje obrazovne profile i smerove prijepoljskim osnovcima predstavile su i srednje škole iz Prijepolja i okruženja. Učenici završnih razreda osnovnih škola imali su priliku da se detaljnije informišu o uslovima upisa, smerovima i nastavnim programima za dalje obrazovanje.

– Sajam kao manifestacija otvorenog karaktera omogućava i nezaposlenima koji nisu na evidenciji NSZ da obave razgovore sa poslodavcima. Vrlo je bitno da mladi vode računa o izboru zanimanja nakon završetka školovanja, bilo da je u pitanju pronalazak posla ili nastavljanje daljeg školovanja. Po prvi put Sajam zapošljavanja prati i Sajam obrazovanja – istakla je između ostalog direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Prijepolje Rafeta Hajdarević.

Foto: A.Rovčanin

Nacionalna služba za zapošljavanje omogućila je informisanje o svim programima i aktivnostima koje podstiču zapošljavanje, kao i pomoć nezaposlenim licima u sastavljanju CV. Sajam je otvorio predsednik opštine Drago Popadić, koji je naglasio da će lokalna samouprava težiti da zajednički sa Nacionalnom službom za zapošljavanje pomogne sa nizom mera kako bi se smanjio broj nezaposlenih lica.  

– Bila bi nam čast kada bi se ovogodišnji broj nezaposlenih sa evidencije rada već sledeće godine, kada budemo imali više poslodavaca smanjio. Tome ćemo težiti zajednički sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i svim akterima koji mogu tome da doprinosu – apostrofirao je prvi čovek opštine Prijepolje Drago Popadić.

Čelni ljudi opštine Prijepolje Drago Popadić i Elvin Banjica, foto: A.Rovčanin

Đacima završnih razreda osnovnih i srednjih škola biće omogućen i razgovor sa savetnikom za planiranje karijere iz NSZ na temu profesionalne orijentacije i izbora zanimanja.

PP Media