U Prijepolju počinje Festival amaterskih pozorišta

U Prijepolju u ponedeljak, uz poštovanje svih epidemioloških mera, počinje Festival amaterskih pozorišta zapadne Srbije, koji će trajati sve do 26. maja. Na sceni Doma kulture biće odigrano devet predsatva, od toga šest takmičarskih, a najuspješnija po izboru selektora festivala, reditelja Dragana Jovičića Jovića putovaće na republičku smotru koja se tradicionalno održava u Kuli.

Foto: Promo

Zavesu na Festivalu podići će amateri iz Mačvanskog Prnjavora sa predstavom “Balkanski špijun”, a  u utorak veče publika će imati priliku da vidi “domaće” glumce Doma kulture iz Prijepolja i njihovu predstavu “Ne izgraj na Engleze”.

U četvrtak 20. maja na programu je predstava “Smrt čoveka na Balkanu” Amaterskog pozorišta “Aleksandar Joković” iz Ljubovije.

Petak je rezervisan za pozorišne amatere iz Uba koji će nastupiti sa predstavom “Davitelj protiv davitelja”, dok će se članovi Amaterskog pozoršta iz Bajine Bašte predstaviti u subotu sa komadom “Predvorje”.

Naredni ponedeljak predviđen je za Amatersko pozorište Doma kulture iz Prijepolja i predstavu “Hanibal podzemni”, dok će festival u sredu 26. maja, biti zatvoren profesionalnom predstavom, “Lavina” glumaca “Puls teatar” iz Lazarevca i Regionalnog pozorišta Novi Pazar, koja će biti izvedena u čast nagrađenih.

Dva dana, sreda i četvrtak (19. i 20, maj),  predviđena su za revijalni deo, kada će na nastupiti Teleport teatar iz Paraćina i Amatersko pozorište iz Prijepolja, koje će izvesti predstavu “Hajduci”.

PP Media