Za digitalni projektor pribojskog bioskopa 3, 4 miliona dinara

Priboj – Na osnovu Кonkursa za finansiranje projekata u kinematografiji, Ministarstva kulture i informisanja Vlade Srbije, Filmski centar Srbije odobrio je Domu kulture „Pivo Кaramatijević“ iz Priboja 3.360.000 dinara za nabavku digitalnog projektora (DC), uz učešće opštine od nepunih 1,5 miliona dinara, navodi se na sajtu opštine.

Dom kulture Pivo Karamatijević u Priboju, foto: Opština Priboj

Кako ističe Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika Opštine, realizacija ovog projekta očekuje se tokom leta, čime će u potpunosti biti završena digitalizacija pribojskog bioskopa.

Podsetimo, prošlogodišnjim konkursom, Filmski centar Srbije je obezbedio sredstva od nepuna 4,5 miliona dinara za nabavku bioskopskog audio sistema za višekanalnu reprodukciju zvuka i projekcionog ekrana, koji će omogućiti i reprodukciju video sadržaja u 3D formatu.

Sa nabavkom DC projektora a time i završenom digitalizacijom, stvaraju se uslovi za redovan i stalni bioskopski repertoar, fokusiran na plasman i promociju savremene svetske kinematografije, sa akcentom na filmsku industriju naše zemlje, sa koncipiranim edukativnim programima za filmsku publiku, pogotovo mlađih uzrasnih kategorija.

Uz građevinske radove, na zameni krovnog pokrivača i projektu energetske efikasnosti, odnosno zameni spoljašnje stolarije i postavljanja nove termo fasade, ova kulturna ustanova zasijala je u potpuno novom ruhu, a kompletnom digitalizacijom, kvalitet bioskopskih uslova i usluga, podignut je na mnogo veći nivo.

GZS i PP Media