U Prijepolju zasedao skupštinski Odbor za poljoprivredu

U Prijepolju je održana sednica skupštinskog Odbora za poljoprivredu na kojoj je usvojen program rada ovog tela. Prema rečima Elvina Banjice, predsednika odbora, dogovoreno je da se intenzivira rad na terenu, kako bi se poljoprivredni proizvođači što bolje upoznali sa podsticajima koje nudi opština Prijepolje.

Sednica Odbora za poljoprivredu SO Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Nakon što su usvojili program rada, članovi skupštinskog Odbora za poljoprivredu dogovorili su i prve aktivnosti.

– Jedan od prvih koraka, koje će odbor načiniti jeste terenski rad. Krenućemo da posećujemo sednice Saveta mesnih zajednica, da bi smo tako što bliže upoznali poljoprivredne proizvođače sa pogodnostima koje pruža lokalna samouprava – navodi  Elvin Banjica, predsednik Odbora za poljoprivredu SO Prijepolje.

Elvin Banjica predsednik Odbora za poljoprivredu, foto: PP Media

Sednici su prisustvovali i predstavnici Stručne službe za razvoj poljoprivrede koji su informisali članove Odbora o načinima na koji sprovode mere poljoprivredne politike opštine Prijepolje.

– Opšte je mišljenje da poljoprivredna služba dovoljno javno i trasnparentno vrši raspisivanje javnih poziva. Usko ćemo sarađivati sa članovima odbora, oni će vrlo brzo uvideti koja je njihova uloga i svi ćemo se truditi da blagovremeno obaveštavamo poljiprivrednike o opštinskim konkursima – ističe Ifet Hamzić, ispred Stručne službe za razvoj poljoprivrede.

Za mere poljoprivredne politike, ove godine, opstina Prijepolje je izdvojila iz budzeta 32 miliona dinara.

Na teritoriji opštine Prijepolje sve više raste interesovanje za pčelarstvo a postoji i dosta pogodnih terena za razvoj povrtarstva, ocenjeno je na sednici.

– O tome se vodilo računa prilikom kreiranja Plana razvoja poljoprivrede u opštini Prijepolje, kako bi raspoloživa sredstva iz opštinskog budžeta namenjena za poljoprivredu, bila adekvatno usmerena – zaključio je Hamzić.

TV Privoj i PP Media