U prostorijama Dnevnog centra u Šarampovu počeo sa radom kafić „Frend“

Prijepolje – Centar za socijalni rad Prijepolje kako bi uključio osobe sa teškoćama u razvoju i invaliditetom u svakodnevni život, otvorio je pri adolescentnom klubu u prostrijama Dnevnog centra kafić „Frend“.. U radu kafića biće angažovane osobe sa teškoćama u razvoju i invaliditetom. Sredstva za opremanje kafića i rad obezbedili su lokalna samouprava i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Foto: A.Rovčanin

Presecanjem vrpce kafić su svečano otvorili predsednik opštine Drago Popadić i jedna od korisnica koja će ubuduće raditi u kafiću Dženeta Preljević .

– Danas sam popio tu prvu kafu i mogu vam redi da ću češće dolaziti ovde, jer je kafa napravljena sa ljubavlju. Moramo se truditi da pomognemo osobama sa smetnjama u razvoju i da vidimo šta je to još što je njima potrebno da uradimo – kaže predsednik opštine Drago Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Kafić će raditi svakog radnog dana od sedam do pola tri, kako je radno vreme zaposlenih u Dnevnom centru.

– Moje zaduženje će ovde biti da služim piće, da skuvam kafu, da dočekujem goste, da ih ugostim kao u svojoj kući, jer mi smo svi ovde kao jedna porodica – navodi zadovoljno Dženeta Preljević.

Direktorka Centra za socijalni rad Rada Divac ističe da im je želja bila da osobama sa teškoćama u razvoju i invaliditetom stvore mogućnost da rade i da se druže, a da istovremeno kroz dobrovoljni prilog zarade svoj džeparac.

Foto: A.Rovčanin

-Ovo je za nas veliki dan, jer ove osobe retko izlaze iz svojih domova, retko su vidljive, a još manje imaju mogućnosti da budu radno angažovane. Pre svega nam je cilj da te osobe izađu iz porodičnog okruženja, da pomognemo njima i njihovim porodicama – navodi Divac.

PP Media