U Sastavcima 1. maja – 59. Omladinske seoske igre

Priboj – U Mesnoj zajednici Sastavci 1. maja biće održana najstarija opštinska manifestacija – Omladinske seoske igre, po 59. put.

Mladi iz pribojskih sela takmičiće se u 10 sportskih disciplina

Uz poštovanje svih epidemijskih mera, sportisti amateri nadmetaće se u 10 sportskih disciplina. Ovogodišnje Omladinske seoske igre biće i opštinsko takmičenje za Seoske igre Sportskog saveza Srbije.

Mladi iz pribojskih sela, nadmetaće se u fudbalu, odbojci, šahu, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj iz mesta, prevlačenju ruke, sportskom poligonu i nadvlačenju konopca, što će biti bodovano za Seoske igre Srbije, a pobednik će steći pravo nastupa na regionalnom takmičenju koje će, najverovatnije, biti održano ponovo u Sastavcima, tokom avgusta. Ove godine prijavljene su 24 opštine, dok je prošle godine bilo 9 lokalnih samouprava. Finale Seoskih igara Srbije planirano je u septembru.

Pored ovih disciplina, mladi će se u Sastavcima takmičiti u krosu za devojčice i dečake, kao i streljaštvu. Najbolji će biti nagrađeni, ali ove discipline neće ulaziti u bodovni saldo pobednika Igara.

Omladinske seoseke igre u Sastavcima, 1. maja počinju u 10 sati.

Organizatori Seoskih igara Srbije su Sportski savez Priboja i Sportski savez Srbije, dok je domaćin svim učesnicima, po tradiciji dugoj već nepunih šest decenija, MZ Sastavci, koja tada i obeležava svoj praznik – Dan mesne zajednice.

PP Media