Trodnevni sadržaj u prijepoljskom Domu kulture za sve generacije

Prijepolje – Prijepoljski Dom kulture se sprema za niz uzbudljivih događanja tokom naredna tri dana, obećavajući bogat program koji će zadovoljiti sve uzraste i ukuse.

Bogat program u Domu kulture, foto: PP Media

Sreda donosi posebnu manifestaciju pod nazivom „Ćetenija uz pjesmu i igru“. Ova tradicionalna manifestacija ima za cilj sačuvati od zaborava poslastice nacionalne kuhinje Bošnjaka, kao i sevdalinku. Sjajne prijepoljske domaćice se trude, iz godine u godinu, da svoje znanje i veštine u pripremanju ćetenije prenesu na mlađe generacije. Gosti u muzičkom delu programa koji na poseban način neguju tradiciju sevdalinke biće Ringo Hamidović, vokalni solista i najpoznatiji interpretator sevdalinki sa naših prostora, a uz pratnju Tamburaškog sastava „Taslidža“ iz Pljevalja.

Foto: Promo

Za četvrtak je planiran „Bum Fest“, muzička manifestacija namenjena osnovcima, koja ima za cilj promovisati mlade talente i istaći vaspitnu ulogu muzike kod mladih. Ova manifestacija odražava misiju Doma kulture da podržava i neguje kreativnost mladih generacija. Tročlani žiiri činiće Ivana Peters, predsednica žirija i jedan od najboljih vokala u regionu, koja će nastupiti i kao specijalni gost u revijalnom delu.Dragan Ćalina, pijanista i kompozitor, docent na katedri za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti  i David Tomašević, diplomirani profesor harmonike. Obezbeđene su nagrade za učesnike, osvajače prva 3 mesta i publiku.

Foto: Promo

Za petak je pripremljen poseban koncert za ljubitelje kvalitetne muzike. Akustični duo Ivane Peters i Dragana Ćaline, pridružen klavirom, obećava da će stvoriti nezaboravan doživljaj. Ulaz je besplatan, ali s obzirom na ograničen broj mesta, brza rezervacija se preporučuje.

Foto: Promo

Prijepoljski Dom kulture nastavlja da bude epicentar kulturnih dešavanja, obećavajući trodnevnu poslasticu za sve one koji uživaju u umetnosti, muzici i tradiciji.

PP Media