U sredu u Prijepolju otvaranje izložbe ZOI 84

Prijepolje – U Muzeju u Prijepolju u sredu će biti otvorena izložba „ZOI 84“ koja se realizuje u okviru EU  projekta „Muzejske priče“ Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i  Hercegovina2014-2020. U okviru izložbe biće izložena postavka Olimpijskog muzeja iz Sarajeva – ZOI 84. 

Projekat “Muzejske priče” realizuje se u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomod  (IPA II)-Programa prekogranične saradnje Srbija–Bosna i Hercegovina 2014-2020. Ugovor za  sufinansiranje sredstvima Evropske unije potpisan je sa Ministarstvom finansija Republike  Srbije – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije. 

Cilj projekta je jačanje kulturnog identiteta Srbije i Bosne i Hercegovine kroz podršku  rada muzejima prekograničnog područja kao čuvara istorijskog i kulturnog nasleđa i tradicije, u smislu povedanja njihove vidljivosti, unapređenja kapaciteta, poboljšanja međusobne  saradnje i jačanja pozicije na tržištu kulturnog turizma. 

Projekat “Muzejske priče” zajednički se realizuje sa Historijskim muzejom BiH, Centrom  za kulturu „Vuk Karadžid“ iz Loznice i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva.  Ukupna vrednost projekta je 459.981,23 EUR od čega Evropska unija sufinansira 390.110,08  EUR (84,81%), a preostalih 69.871,18 EUR (15,19%) obezbjeđuju partneri na projektu. 

PP Media