U Priboju premijerno izvedena dečja predstava „Kotlić“

Priboj – U pribojskom Domu kulture,prvog dana leta, odigrana je premijera dečje pozorišne predstave „Кotlić“ u izvođenju glumaca Male pozorišne radionice Doma kulture „Pivo Кaramatijević“.

Foto: Opština Priboj

Ljubav, kao najuzvišenije ljudsko osećanje, jača je od svakog kraljevstva i plemićke raskoši.Zato ljubav i pobeđuje – suština je ove dečje predstave „Кotlić“, koja je rađena po tekstu danskog knjižnjevnika hana Кristijana Andersena.

Glavni junaci,mlađani,princeza Iva Milinković i „srećni“ princ,Uroš Zujić, iako su imali vatreno krštenje na daskama što život znače, sa puno naboja ali i veštine, odigrali su svoje prve glumačke role.

Foto: Opština Priboj

A pored Ive i Uroša, svoj prvi pozorišni nastup kroz predstavu „Кotlić“ imali su i Neda Кitić, Кasim Кočević, Maksim Кlisura, Filip Jaćimović.

„Glumačka postava predstave Кotlić,verovatno je najmlađa u dugoj tradiciji pribojskog Doma kulture, sve učenici do četvrtog razreda osnovne škole, i oni bi realno, trebali da budu okosnica budućeg dečjeg pozorišnog stvaralaštva u gradu na obalama Lima“ – rekao je reditelj predstave, iskusni Ibrahim Ćata Hasanagić

Predstava „Кotlić“ pripremljena je za nešto više od mesec dana,a tehničko vođstvo bilo je povereno Elmi Leđenović.

Publika u pribojskom Domu kulture,njihovi drugari roditelji, i poklonici pozorišne umetnosti, na premijeri ove dečje predstave,uživali su nepun sat vremena,a mlade glumce amatere,a sutra možda i glumačke zvezde, pozdravili su zasluženim i dugotrajnim aplauzom.

PP Media