U subotu 18. Sajam meda i pčelinjih proizvoda

Prijepolje – Udruženje pčelara iz Prijepolja i ove godine u saradnji sa  Turističkom  organizacijom  Prijepolje, organizuje tadicionalni Sajam meda i pčelinjih proizvoda, 18. po redu. Za sada je prijavljeno 26 izlagača  iz Prijepolja i susednih opština a biće  prisutni i gosti iz Kragujevca, Čačka,Loznice.

Foto: A.Rovčanin

– Ova manifestacija je u početku bila lokalnog karaktera, međutim sada ima  međunarodni karakter. Dolaze nam izlagači iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Očekujemo rekordan broj izlagača – kaže predsednik prijepoljskog Udruženja pčelara Mirsad Hodžić.

Sajam je prilika  za  razmenu znanja i iskustava iz  proteke medonosne sezone a organizatori će ove godine u okviru sajma pripremiti i    edukativni deo programa za sve prisutne izlagače  u vidu predavanja   na temu „Tehnologija proizvodnje meda“ koju će držati eminentni stručnjaci iz ove oblasti.

– Turistička organizacija prepoznaje značaj ove manifestacije i nesebično pruža podršku – navodi direktor TO Prijepolje Petar Vasiljevič.

Sajam meda i pčelinjih proizvoda organizuje se u Prijepolju u subotu 16.septembra na platou ispred Doma kulture sa početkom u 10 sati.

PP Media