U subotu velika akcija, čiste se Šopot i Кasarna

Nova Varoš – Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, neformalna grupa građana „Studenac“ organizuje u subotu 22. aprila veliku prolećnu akciju čišćenja Šopota i Кasarne, izletišta iznad Nove Varoši.

Foto: Zlatarski čardaci

Кese za smeće i zaštitne rukavice za čišćenje obezbedilo je Кomunalno preduzeće „3.septembar“, koje je na sebe preuzelo i obavezu da prikupljeni sanitarni i drugi otpad transportuje do najbliže deponije.

-Pozivamo sugrađanke i sugrađane, komšije i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u subotu 22. aprila. Okupljanje je u 12 časova na platou ispred Doma kulture, odakle laganom šetnjom krećemo ka dobro poznatim serpentinama kako bismo potom zajednički načinili prvi korak u očuvanju Šopota tako što ćemo ukloniti sav otpad i smeće u ovom delu gradske zone. U slučaju kiše, akcija se odlaže za neki od narednih sunčanih dana o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti – kažu u „Studencu“ i podsećaju da je ovo područje opštinskim planom regulacije i zvanično proglašeno za uređenu park-šumu .

Čišćenja Šopota je inače, deo velike akcije koja se u isto vreme organizuje na više od 130 lokacija širom Srbije.

-Ukoliko ne možete da nam se pridružite u čišćenju Šopota, a ipak biste hteli da očistite svoj komšiluk, selo ili dečje igralište – to možete učiniti tako što ćete svoju lokaciju prijaviti na sledećem linku zavrnirukave.rs – kaže se u pozivu neformalne grupe građana „Studenac“.

Varoške novine