Sportske igre mladih u Priboju okupile rekordan broj dece

Priboj – Da Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih obara rekorde po broju dece koja se takmiče na sportskim turnirima, pokazalo se i u Priboju.

Foto: A.Rovčanin

Posle Novog Pazara, gde je učestvovalo preko 1.000 dece i Priboj je dostigao brojku od 1000 SIMOVACA. Jučerašnji dan bio je poseban, jer je posle sportskih takmičenja održan koncert grupe Crvena jabuka.

Tokom dana održani su turniri u basketu 3×3, malom fudbalu, „Lino između dve vatre“, Coca Cola kup i trka na 60 metara. Deca iz Priboja redovni su učesnici Međunarodnih završnica u Splitu, tako da su iskustva njihovih vršnjaka bila dodatan motiv svim takmičarima da pokažu svoj sportski talenat, ali i fair play poteze.

Foto: A.Rovčanin

Baklju prijateljstva nosile su odbojkašice Marija Aranitović i Darija Manović i dečaci iz FK „033“ koji su izjavili da se nadaju da će i ove godine uspeti da stignu do završnice Igara, gde su prethodne dve godine uživali i družili se sa decom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kruškonja Stefan i Sergej Manović rekli su da je prošlogodišnji turnir u Splitu bio je jedan od najlepših na kojima su učestvovali i da će zauvek pamtiti utakmicu u kojoj su mogli da gledaju velike zvezde poput Figa i Peđe Mijatovića.

Iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih poručili su da su ponosni na sve što su uz saradnju sa opštinom Priboj uradili za ove četiri godine i da Priboj može biti ponosan na sve što su deca iz ovog grada pokazala do sada, na terenu, ali i van njega, pokazujući koliko su pored sportskog uspeha važni tolerancija i druženje.

Pomoćnik predsednika opštine za sport i omladinu Miroslav Bukvić zahvalio se pre svega deci Priboja zbog kojih Igre dolaze u Priboj i dodao da će opština i Sportski savez Priboja učiniti sve da ova manifestacija u Priboju traje i narednih godina i bude sve veličanstvenija.

Vatromet je označio da će pred publiku izaći grupa Crvena jabuka, uz čije hitove je uživalo gotovo 3.000 Pribojaca i stanovnika Polimlja.

PP Media